Lyofilizované ovocie z Dedkovej Záhrady

Lyofilizácia alebo sušenie mrazom je pomerne náročný proces spracovania potravín, ale výsledok určite stojí za to. Potraviny sú najprv hlbokozmrazené a potom sa pri veľmi nízkom tlaku a nízkej teplote využíva sublimácia, teda ľad sa mení rovno na plynné skupenstvo - paru. Týmto spôsobom sa ovocie vysuší. Týmto zabezpečíme, že si ovocie zanechá všetky svoje vitamíny a živiny. Ovocie ostane chrumkavé, na rozdiel od klasického sušenia v relatívne pôvodnom tvare a zanechá si len 10% svojej pôvodnej hmotnosti - na výrobu 10g lyofilizovaného ovocia sa spotrebuje cca 100g čerstvého. Jeho chuť a vôňa ostanú ešte výraznejšie než pri čerstvom ovocí.                            

Spracované ovocie je výhradne zo SLOVENSKA -  priamo z našej permakultúrnej záhrady alebo zo záhrad v našom okolí. Ovocie pestované bez postrekov a iných chemikálií. Celý proces od pestovania ovocia cez spracovanie po balenie je vykonávaný na Slovensku.

Kúpou výrobkov značky 
"Dedkova záhrada" podporíte tento slovenský permakultúrny projekt.

Facebook Dedkova záhrada

banner-liofilizovane-ovocie-dedkova-zahrada-athea-kat-1200px