Višne Lyofilizované 10g

3 € 2,50 € bez DPH
Momentálne nedostupné
Zýhodnéné lyofilizované ovocie ?
Položka bola vypredaná…

Lyofilizované Višne z Dedkovej záhrady, 10g. Lyofilizácia alebo sušenie mrazom je proces, vďaka ktorému si ovocie zanechá všetky svoje vitamíny a živiny. Jeho chuť a vôňa ostanú ešte výraznejšie. Na výrobu 10g tohto ovocia sa spotrebuje cca 100g čerstvého. Ovocie je výhradne zo SLOVENSKA, pestované bez postrekov a iných chemikáliíKúpou výrobkov značky "Dedkova záhrada" podporíte tento slovenský permakultúrny projekt.

Detailné informácie

Podrobný popis

Lyofilizované Višne z Dedkovej záhrady, 10g. Lyofilizácia alebo sušenie mrazom je pomerne náročný proces spracovania potravín, ale výsledok určite stojí za to. Potraviny sú najprv hlbokozmrazené a potom sa pri veľmi nízkom tlaku a nízkej teplote využíva sublimácia, teda ľad sa mení rovno na plynné skupenstvo - paru. Týmto spôsobom sa ovocie vysuší. Týmto zabezpečíme, že si ovocie zanechá všetky svoje vitamíny a živiny. Ovocie ostane chrumkavé, na rozdiel od klasického sušenia v relatívne pôvodnom tvare a zanechá si len 10% svojej pôvodnej hmotnosti - na výrobu 10g lyofilizovaného ovocia sa spotrebuje cca 100g čerstvého. Jeho chuť a vôňa ostanú ešte výraznejšie než pri čerstvom ovocí.

Ovocie má mnoho využití, samotné môže poslúžiť ako desiata alebo sladký záhryz na cestu. Môže ho pridať do jogurtu, musli, granoly či akéhokoľvek mixu plodov. Častou voľnou je aj pri výrobe a zdobení dezertov, kde krásne vyniknú celé kusy, ale dá sa aj jednoducho rozdrviť na ovocný prášok.

Spracované ovocie je výhradne zo SLOVENSKA -  priamo z našej permakultúrnej záhrady alebo zo záhrad v našom okolí. Ovocie pestované bez postrekov a iných chemikálií. Celý proces od pestovania ovocia cez spracovanie po balenie je vykonávaný na Slovensku. 

  • Zloženie: višne 100%.
  • Krajina pôvodu: Slovensko
  • Skladovanie: Skladujte v suchu, chráňte pred teplom a slnečným žiarením

Kúpou výrobkov značky "Dedkova záhrada" podporíte tento slovenský permakultúrny projekt.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: