109. Red Blazer

Horúci koktejl na počesť slávneho "Blue Blazer" od Jerryho Thomasa. Vylepšená chuť presvedčí aj zarytého skeptika.

INGREDIENCIE:

POSTUP PRÍPRAVY:

Budeme potrebovať dve konvičky na mlieko. Obe naplníme horúcou vodou. V jednej pripravíme čaj rooibos. Z druhej vodu vylejeme (išlo o jej zahriatie) a nalejeme Rum, ktorý sa v nej teraz ohreje. Pridáme hotový čaj z prvej konvičky a tekutinu zapálime. Prelievame zapálenú zmes medzi konvičkami 5-6 krát. Do pohára (vhodného pre horúce nápoje) nalejeme sirup a Absinth. Pridáme obsah z konvičky a dobre premiešame. Ozdobíme plátkom citróna.


Ochutené kávy sú veľmi obľúbené či už v podobe cappuccina, latte alebo v iných prevedeniach. Určite skúste kávu vylepšiť aj sirupom Brownie, ktorý je skvelou kombináciou čokolády a orieškov.

Veľmi chutný nápoj osloví každého milovníka mliečnych koktejlov. Tekutý dezert s vôňou tmavej čokolády a pražených orieškov ťažko odmietnuť.

Obľúbený tonik v modernom prevedení s estragónom. Osviežujúca limonáda.